menu weiss

Produkttest og tip:
High-tech pad også på varme rideture

Vi havde i maj 2014 QUITTPAD® med i en detaljeret test: Både i ridehallen, ude på ridebanen og især på de lange ridt havde sadelunderlaget bevist sit værd under westernsadler på forskellige Quarter horses samt under en allround sadel på en Tinker-hoppe. Hestene var betydeligt mindre svedt under Quittpad underlagene, fordi underlagene hurtigt transporterer overskydende sved væk.

Quittpad Testberichte

Da vi opdagede QUITTPAD® på Hansepferd 2014 i Hamborg og talte med Klaus Meinders om fordelene ved high-tech underlagene, var vi ved første øjekast ret skeptiske. Imidlertid syntes de detaljerede forklaringer at give mening: Deres Pads, der er meget let i forhold til deres størrelse og styrke, består af såkaldte polyester spacer-stoffer. Disse er dobbeltfladede tekstiler, hvor den øvre og nedre overflade holdes på afstand af utallige trykelastiske monofilamenttråde. Dette resulterer i elastiske luftceller, hvor der opstår en pumpe- eller sugeeffekt, under ridning. Vævede spacer-stoffer bruges normalt i bilsæder og madrasser. Under sadlen skulle huden kunne ånde permanent, og sveden kunne fordampe uhindret. En anden fordel er den gode trykfordeling og endda aflastning. Så meget for teorien, men hvordan ser det ud i praksis?

Første test i ridehallen

Den første testhest, en fire-årig tinkerhoppe, der normalt svedte ekstremt voldsomt under rideundervisningen, fik sadelunderlaget under en allround sadel. Formen på westernunderlaget passede ganske vist ikke perfekt under sadlen, men det var tilstrækkeligt for at prøve det en time. Efter cirka en times ridt blev det positive resultat tydeligt: Mens hesten plejede at svede så meget, at sveden flød ned af venstre og højre flanker, skete det med QUITTPAD® ikke i så ekstrem grad. Hesten var våd under sadlen, men ikke nær så våd som under traditionelle sadelunderlag. Derudover var svedemønstret ensartet, hvilket angav, at trykket var jævnt fordelt

Test i terræn

Et par dage senere skulle det testes i ude terræn ved 28 sommerlige grader. Denne gang lå QUITTPAD® på en fire år gammel Quarter Horse-hoppe under en westernsadel med et ulden showunderlag. Også her var der den samme effekt på flere ridt, - vi var nu overbeviste om effekten. Afhængigt af temperaturen var hesten enten slet ikke eller kun lidt våd, svedemønsteret var også ensartet, og i modsætning til ridning med de typiske tykke westernunderlag - rygmarvskanalen var helt tør. Underlaget var næsten tør på fladen, der vendte mod huden, så vi spontant kom til at tænke på Pampers-reklamen Holder Babys hud tør. De samme resultater så vi på en 15-årig Quarter Horse hoppe

Bare spul

Efter flere anvendelser skulle underlaget rengøres i stalden: de overraskende få hår kunne let børstes af, og så kom vandslangen til handling på begge sider af underlaget. Så snart der kun kom rent vand ud, hængte vi det op i stalden. Imidlertid var en nat ikke nok til tørring, hvilket sikkert ville have været nok i et varmt fyrrum. Producenten anbefaler endda vask i 60 grader, hvilket bestemt anbefales når der er meget snavs.

Konklusion

QUITTPAD® har bevist sit værd både til normal såvel som ved meget svedig træning, og bruges nu til daglig træning både i ridehallen og i terrænet. Det eneste forslag til forbedring vedrører størrelsen: Selv om underlaget til western sadler fås i tre længder på 70, 75 og 80 cm, med 40 cm på hver side(i højden), kan den i bredden på tværs af ryggen kun skjules under meget store showunderlag. Men ifølge Klaus Meinders kan den også bestilles individuelt i størrelse, så den passer under de mindre, typiske Navajo-underlag.

Doris Jessen

 

"Jeg kan med glæde anbefale Quittpad®!"

af Katrin Maerten

Når det kommer til sadelunderlag, er det vigtigt for mig, at den er anatomisk formet og åndbar, at den tørrer hurtigt, og at vægttrykket fordeles meget godt. Taskerne er godt nok fastgjort til bag på sadlen, men de hviler ikke på rygmusklerne, men at taskerne rører hesten på siderne kan ikke undgås. Her forventer jeg en klar beskyttelse af hesten med et trekking-underlag.

Quittpad Testberichte

Det samme gælder for (lette) fronttasker. Jeg vil også gerne have, at taskerne ligger på underlaget, så trykket holdes nede, der ikke opstår afskrabninger, samt at skulderfriheden ikke begrænses. Derudover skal svedemønsteret også være minimalt. På mine ridetrails med Quittpad® trekking rideunderlag var jeg i stand til at opleve netop disse fordele, så jeg kan med glæde anbefale Quittpad® til mine trekking-elever.

Katrin Maerten er træner B (fokus på trekking ridning) med en gyldig DOSB licens, licenseret TGT®-Trainer grundskole, rideguide (FN), trail rideguide (FN) og rideguide (VFD).

Denne Webadresse anvender Cookies for at lette navigationen, samt for at analyserer hvordan du bruger vores webside.