menu weiss

Quittpads Historie

Hvordan kom der ”Quitt” sammen med Pad?

islandpferde 1

”Quitt” i vores Pad kommer fra Jürgen Quittmann. Som medejer og partner i en gruppe virksomheder, udviklede og producerede han isoleringsmaterialer til byggebranchen. Heldigvis var Jürgen Quittmann også rytter. På en tur til Island i 1992 blev han forelsket i de små tölterne, og købte kort efter de to første Islændere. De to hopper blev grundstammen på han Islænderstutteri, som lå i Prignitz mellem Hamborg og Berlin.

Ingen isolering under sadlen

Mens Jürgen Quittmann i sin fritid grundlagde sit Stutteri, som mest bestod af Islændere, slog det ham, at der næsten overvejende blev brugt materialer i sadelunderlag, som man i byggeindustrien brugte som varmeisolering; Skum, uld, filt.
Efter hans menig var det ikke egnet til underlag, da underlagene hellere skulle kunne aflede fugt og varme end bevare det. Han begyndte at tænke over alternativer.

Fra madras til sadelunderlag

Samtidig blev gruppen af virksomheder, hvor Jürgen Quittmann var aktiv, udvidet til at omfatte et verdensberømt brand. ”Tempur”, madrassen lavet af en ny type skum, der er specielt udviklet til NASA. Dette var starten på succeshistorien om Memoryskum i madrasser.

reiter quittpad 1

Udviklingen gik videre. Som det næste blev et andet materiale blev tilføjet. Et såkaldt Spacer-stof, der endda viste tre fysiske egenskaber:
Trykfordelende, ventilerende og hygiejnisk – Jürgen Quittmann havde fundet den ideelle basis for sine underlag. Kort efter kom han ved et lykketræf i kontakt med Tysklands ældste Quiltefabrik. I Firmaet Schlafmond i Herford fandt han sin ideelle samarbejdspartner til fremstilling af sine underlag.
Ved Messen i ”Pferd & Jagd” i Hannover i 2009, blev Quittpads for første gang vist i den brede offentlighed.

Slutning og ny begyndelse

Jürgen Quittmann døde i efteråret 2014 efter alvorlig sygdom.
Hans mangeårige ven og samarbejdspartner, Klaus Meinders, videreudviklede Quittpad Idéen. Ved hjælp af mange professionelle hjælper fra ridesporten opstod der sadelunderlag til mange grene indenfor ridesporten.

I samarbejde med tekstile maskinfirmaer, forskningsinstitutter og materialeproducenter opstod Quittpads 3D-Tekstil, specielt udviklet til de høje krav for underlag indenfor hestesporten.

I dag og i morgen

Quittpad Lichtblick 96
Denne Webadresse anvender Cookies for at lette navigationen, samt for at analyserer hvordan du bruger vores webside.